Oostenrijks Wijnhuis

( ... producten )
NAVIGATIE Home » Het ontstaan
dinsdag, 15 okt 2019

Het Ontstaan

E-mailadres Afdrukken PDF

Sedert 2003  wonen Guy Janssens en  echtgenote Lydia  voor 50 procent van hun tijd in Oostenrijk (Noord Tirol).

Zo kregen wij als wijnliefhebbers de gelegenheid om de kwaliteit van de Oostenrijkse wijnen naar hun (top)waarde in te schatten.

Op een dag kregen we de vraag van een sommelier van een Antwerps toprestaurant om ter degustatie eens een aantal wijnen mee te brengen.

In België is de keuze toch zo beperkt vooral wat betreft rode wijnen!
Een grondige marktstudie ging gepaard aan het ter plaatse proeven en bezoeken van meer dan 120 wijnboeren die geselecteerd werden op basis van  een optimale prijs/kwaliteit verhouding.

Vervolgens werd samen met meerdere sommeliers en wijnspecialisten een préselectie gemaakt uit een uitgebreid gamma van diverse typisch
Oostenrijkse druivensoorten zowel wit als rood.Wat startte als een hobby werd spoedig een passie en het Oostenrijks Wijnhuis werd geboren.

Als direkte importeur opgestart  mogen wij , reeds meerdere  gekende, zelfs sterren- restaurants  op onze  “referentielijst” plaatsen.

In 2010 werden een zestal wijnen uit ons gamma ter degustatie aangeboden aan de welbekende journalist en wjinspecialist Frank Van der Auwera,
auteur van de jaarlijkse uitgave “Wijnkoop gids” uitgave 2011.


Uit de in totaal meer dan 3.000 aangeboden wijnen (tot max 10 euro) die afkomstig zijn vanuit de  4 windstreken van de wereld en waarvan er vervolgens 300 geselectioneerd worden, mochten wij met enige trots vaststellen dat 4 van onze Oostenrijkse wijnen geselecteerd werden. Hetzelfde voor de editie 2012 en nu opnieuw voor editie 2013 die één dezer dagen gaat verschijnen.


Wij beperken ons bewust tot Oostenrijkse en Zuid Tirooles wijnen . Onze aandacht blijft konstant uitgaan naar een opperbeste prijs/kwaliteitskeuze. 
Onze maandelijkse aanwezigheid in Oostenrijk (met eigen aanhangwagen! ) geeft ons de mogelijkheid om ons gamma regelmatig aan te passen en uit te breiden.


Allacher Leo Aumann Josef Dockner Domane Wachau Ecker - Eckhof Edlinger Gager Grill
Haider Klosterkellerei- Muri Gries Krug Kugler Lang Prechtl Reinberger Scheiblhofer
Schmelz Skoff Steindl Stift Tschida Weber Wieninger Wurzinger