Oostenrijks Wijnhuis

( ... producten )
NAVIGATIE Home » Nieuws
dinsdag, 15 okt 2019

Nieuws

Herfstdegustatie - 2018

E-mailadres Afdrukken PDF

altalt

Exportcijfers Oostenrijkse wijnen

E-mailadres Afdrukken PDF

Export 2015 Oostenrijkse wijnen stagneert ingevolge lage opbrengsten van oogst 2014

Na acht opeenvolgende jaren van groei zijn de exportopbrengsten 2015 voor het eerst lichtjes gedaald. De Oostenrijkse Statistieken presenteren voor 2015 exportcijfers van 48 miljoen liters ter waarde van 143 miljoen euro’s. Voor ingewijden is dit geen verrassing ingevolge de problematische oogst 2014 met een verminderde opbrengst. Een inkrimping met 1,1 % t.o.v. 2014 viel uiteindelijk beter mee dan oorspronkelijk werd gevreesd.

Stijging van gebottelde kwaliteitswijnen – daling van zoete- en schuimwijnen:

Bij nader onderzoek van deze exportcijfers komen wel enkele eigenaardigheden aan het licht. Zo zien we dat de gebottelde kwaliteiswijnen toch wel weer belangrijk stijgen. Aangenaam verrast vast te stellen dat de export rode wijnen stijgt met 13.5 % (4 miljoen €) Daartegenover stelt men een daling vast van de “bulk”-, de zoete Prädikaat- en schuimwijnen.

Exportgroei naar Niet-EU-landen

Nader onderzoek verrast ons met een exportstijging van 10 % naar niet-EUlanden terwijl cijfers voor 28 EUlanden een daling tonen van 4.8 %. Opvallend vast te stellen dat de exportcijfers daalden naar landen zoals Nederland, Zweden, Finland en Italië die voorheen continu stijgende exportcijfers presenteerden en toch opnieuw stegen naar landen zoals Groot-Brittanië, België en Denemarken .
Andere landen naar waar de export eveneens steeg waren : Zwitserland, USA, Noorwegen, Hong Kong en naar waar de export daalden : China en Japan.

Vooruitzichten voor 2016

Op de exportmarkt ontstaat nu een licht gevoel van ongemak, enerzijds rekening houdende met wat we hiervoor uitlegden en anderzijds met moeilijkheden die zich zouden kunnen voordoen met leveringen van de oogst 2016. Huidige prognoses (juli 2016) verwachten voor Grüner Veltliner wel een gemiddelde oogst qua omvang met een goede kwaliteit maar wat de productie van Zweigelt betreft enerzijds en anderzijds de specialiteiten vanuit Steiermark (Sauvignon, Morillon, Weissburgunderd…) hier wordt verwacht dat de strenge en late vorst van einde April roet in het eten zal gooien.

Een sterke vraag wordt verwacht voor wijnen van de prachtige oogst 2015.

Zeer positieve signalen worden nu reeds opgevangen wat de grote vraag betreft voor wijnen van het prachtige oogstjaar 2015 die nu reeds gedeeltelijk afgevuld zijn en in verkoop komen. Dit belangrijk positief signaal zowel nationaal als op de internationale markt kon worden vastgesteld op de recente wijnbeurs VieVinum te Wenen juni jl. De meeste top-kwaliteitswijnen wit en rood worden slechts vanaf augustus 2016 op de markt gebracht en verder tot in 2017. Hiermede kunnen we nu reeds voorspellen dat “Oostenrijkse wijn” een nieuw hoofdstuk zal schrijven in haar succesverhaal, zelfs in moeilijkere tijden en een troost kan bieden voor een te verwachten moeilijk oogstjaar vooral 2016 in Steiermark.

België : inhaalbeweging is begonnen in 2010

Nog even terugkomend op de evolutie der exportcijfers 2015 stellen we navolgende en belangrijke inhaalbeweging vast.

alt


De globale export van Oostenrijkse wijnen tijdens de periode 2010 tot 2015 steeg met 16.7 %. Tijdens dezelfde periode steeg de export naar België met 364.4 %(bron: Austrian Marketing Board – uitgave juli 2015)
N.B. Ons Oostenrijkswijnhuis startte haar aktiviteiten in 2010.

Wijnbouwer extra in de kijker - Keringer

E-mailadres Afdrukken PDF


Wijngoed Keringer


Top-waarderingen met zelfs een wereldrecord


- Lees hier het origineel artikel (Duits) in de herfsteditie van A la Carte

- Lees hier de Nederlandse vertaling van het artikel in de herfsteditie van A la Carte

- Raadpleeg hier de prijzen en de extra Keringer-actie.

- Bekijk hier "Oorkonde Erelaureaat" in België die door wijnjournalist Frank Van der Auwera aan wijngoed Keringer werd toegekend voor zijn Commander St Laurent.

De beschrijving van deze prachtige wijn leest u hier.

-

Wijnkoopgids "De 300 beste wijnen 2015"

E-mailadres Afdrukken PDF

In oktober 2014 is de  27e editie verschenen van de  Wijnkoopgids  "De 300 beste wijnen 2015" beneden de 10 euro (bij aankoop van 12 flessen)
opgemaakt door wijnspecialist en -journalist Frank Van der Auwera.

Deze selectie werd gemaakt uit een totaal van 3.299 binnengezonde wijnen afkomstig uit de ganse wijnwereld, bezorgd door 591 Belgische wijnhandelaren. 
Voor de 4e maal op rij werden 4 van onze Oostenrijkse wijnen geselecteerd uit een totaal van 10 door ons binnengeleverde wijnen.
Daarenboven en tot onze tevredenheid vernamen wij dat alle 10 van deze wijnen de preselectie van de laatste 400 hebben overleefd ! 


Alvast een mooie referentie voor de kwaliteit van onze Oostenrijkse wijnen!

Hieronder geven wij  de wijnbeschrijvingen van deze geslecteerde wijnen zoals door Frank Van der Auwera zelf geformuleerd. 


alt


Deze wijnen die momenteel nog niet via onze " On-line Shop" voorkomen  kunnen wel reeds gekocht worden per mail :  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .


De prijzen bij aankoop van 12 flessen (ook geldig gespreid over meerdere soorten) bedragen :

- Grüner Veltliner Sandgrube - wijngoed Aigner Kremstal  : 9,56 €/fles netto
- Weissburgunder Exclusiv - wijngoed Steurer Kamptal : 9,66 €/fles netto
- Zweigelt Brillant - wijngoed Ecker Wagram : 8,58 €/fles netto
- Zweigelt Heideboden - wijngoed Tschida Angerhof Neusiedlersee : 9,17 €/fles netto


De wijnen kunnen ofwel : 

- afgehaald worden op ons adres : Liersebaan 315 te 2240 Viersel na telefonische afspraak op 0475/71 45 97; ofwel
verstuurd worden mits een transporttoeslag van 12,50 € forf.


Betaling : hetzij kontant bij afhaling te Viersel, hetzij mits voorafbetaling op BE58 3200 7916 2679 van Itop Cva - Oostenrijkswijnhuis -


Pagina 1 van 3

Allacher Leo Aumann Josef Dockner Domane Wachau Ecker - Eckhof Edlinger Gager Grill
Haider Klosterkellerei- Muri Gries Krug Kugler Lang Prechtl Reinberger Scheiblhofer
Schmelz Skoff Steindl Stift Tschida Weber Wieninger Wurzinger